Inredningsblogg.nu

Inredningsblogg | Det senaste inom inredning

Mys till det i höstmörkret med en braskamin

När mörkret sänker sig och de kalla månaderna kommer kan extra ljus och värme hjälpa. En braskamin kan ge detta och lite till, då den även höjer mysfaktorn och skapar trygghet och gemenskap.

En braskamin har många andra positiva fördelar förutom att den kan vara en vacker inredningsdetalj. Den kan också hjälpa till att sänka värmekostnaden, öka bostadens värde och är även bra för miljön. Många tror tyvärr fortfarande att braskaminer är dåliga för miljön, men tekniken har gått framåt och dagens braskaminer är betydligt mer effektiva än sina föregångare. En braskamin är en bra värmekälla och har dubbelt så hög verkningsgrad som gamla kaminer. Den uppfyller dessutom höga krav på miljösäkerhet då den är koldioxidneutral.

En täljstenskamin håller värmen riktigt länge

Dagens kaminer är gjorda i robust gjutjärn som klarar höga temperaturer. De finns i många storlekar, modeller och utföranden för att passa in var de än monteras. Det finns även braskaminer klädda i vacker täljsten som hjälper till att hålla värmen precis som en kakelugn eller murstock.

Har man redan en eldstad installerad sedan tidigare kan man ofta förbättra den genom att installera en spiskassett. Dessa passar både för öppen spis och kakelugn och hjälper till att effektivisera uppvärmningen, vilket naturligtvis även är ekonomiskt fördelaktigt. Det finns flera bra produkter inom brasvärme för både murspisar, vedspisar, kaminer och kakelugnar. Gemensamt är att de hjälper till att effektivisera värmekällan men även underlättar och gör det enklare att elda samtidigt som de höjer värdet på bostaden.

DU GILLAR SÄKERT ÄVEN