Inredningsblogg.nu

Inredningsblogg | Det senaste inom inredning

Nyheter inom persienner

Det händer mycket intressant inom inredning i år. Det finns många nyheter på marknaden. Att vi vill inreda våra hem mer som hotell är kanske ingen nyhet längre, eller? Numera vill vi nämligen ha stora, och ofta långa gardiner som galant hänger från taket för att skapa rymd i rummet. Gardinerna vill vi ofta ska vara av ett mer tungt och tjockt material som sammet eller siden. Vi kombinerar dem ofta med persienner, som på ett annat sätt än gardiner skyddar mot solljus. Det är då persiennerna kommer in i bilden. De tunga gardiner stänger ofta ute solljuset, som vi däremot vill släppa in, utan att solljuset bländar oss. Persiennerna släpper in ljuset samtidigt som de skyddar mot starka UV-strålar.

Persienner som en del av inredningen

Persienner kan ofta i sig få bilda en inredningsdetalj. De finns inte längre bara i aluminium eller i trä. Numera finns kombinerade trä- och aluminiumpersienner för att vara lättare att dra både upp och ner. De tidigare träpersiennerna hade den nackdelen att de inte var så lätta att hantera. Nu kan du få persienner klädda i läder vilket gör att de kan hänga som de är utan gardiner. Nu är de inte bara en ful sak som råkar hänga i fönstret och skyddar mot insyn, nu är de snygga att titta på.

Välj persienner som täcker mitten av fönstret

Du kan även välja persienner som installeras och som täcker de delar av fönstret som du själv önskar. Du kanske vill ha persienner som bara hänger nertill, eller i mitten. Du kan själv välja i vilken färg eller mönster du vill ha på persiennerna. Här kan man även få perforerade persienner som bildar ett snyggt mönster inne i rummet när solen lyser genom dem.

Större fönster kräver större persienner

Vi väljer också allt större fönster och med det behöver vi persienner och solskydd som täcker större ytor. Ett par plisségardiner ser mer ut som gardiner, men på tvärs i stället för längs med fönstret. De stänger ute ljuset mer än förut. Dem kan man hänga i sovrummet som man drar för när man vill ha det mörkt i rummet. Har man hela väggar som är av glas och fönster kan man installera persienner längs hela fönstren.

På jobbet vill vi ha bra inomhusluft

På kontoret är persiennerna viktiga för att skapa en bra arbetsmiljö. Vem har inte suttit på ett kontor när solen har lyst in och värmt hela kontoret? Då är persienner viktiga som både släpper in ljuset men skyddar mot skadliga UV-strålar. Man får en bättre inomhus luft och bättre arbetsmiljö. Har man inte persienner krävs det i stället att man monterar markiser för fönstren.

DU GILLAR SÄKERT ÄVEN