Inredningsblogg.nu

Inredningsblogg | Det senaste inom inredning

Ljust modernt badrums

Badrumstrender 2020

Blandade tidsepoker och suddiga gränser till rummen intill. Så ser framtiden ut i våra badrum när vi tittar på badrumstrender för 2020.

Få har vågat sig på att spå trender för 2020-talet. Kanske vågar vi inte tro på framtiden i slutet av 2010-talet? Men för dig som gillar badrum finns inget att vara orolig för! Badrumstrenderna för 20-talet är både roliga och nytänkande.

En av de roligaste trenderna inom badrum just nu är de suddiga gränserna till rummen intill toa och badrum. Det kanske låter ofräscht att låta toaletten hänga ihop med angränsande rum men vänta ett tag ska du få höra!

Det handlar inte om att ta bort väggar utan om att leka med vad som är badrumsinredning och inte. Kanske kan badrummets kommod flyttas ut i sovrummet istället? In till badrummet åker istället en välstoppad gammal fåtölj som du haft i sovrummet?

Den här typen av roliga kastbyten bådar för en både humoristisk och lekfull stil i början av 2020-talet.

En blandning av olika tidsepoker

Den frejdiga lustfyllda inställningen gäller också hur vi förhåller oss till tidsepoker i inredningen. 2020 kommer det att märkas i våra badrum. En stark trend blir att blanda olika tidsepoker på toaletten och i badrummet. Det här kan minsann vara ett knep för att öppna upp dina sinnen och skapa nya roliga och spännande kontraster. Gör något oväntat vettja!

Har du ett kakel som känns toppmodernt kanske det lyfter ännu ett snäpp genom att kombineras med tvättställ från 80-talet. Låter det knasigt? Ja okej, men också kul. 2020 är årtiondet när vi ska våga ta i och utmana oss själva. Ska hållbarhetstänket hålla så länge som vi tänkt måste vi våga ha kul på vägen. Blir det för fotriktigt kommer vi garanterat tröttna! Så blanda och lek, se vad en antik herrbetjänt från sekelskiftet kan göra i ett nykaklat badrum.

Bra för plånboken

De nya badrumstrenderna är egentligen en dröm för dig som vill tänka ekonomiskt men ändå förnya. Eftersom du kan byta plats och möblerna mellan olika rum på ett nytt sätt, och dessutom dra in badrummet i flyttkarusellen, har du fått större möjligheter att göra en budgetförändring. Om du kan flytta in en udda köksstol i badrummet slipper du ju köpa en ny. Förändring för ingen peng alls!

Konst tar också allt större plats i våra badrum när såväl tidsepokerna som gränserna mellan rummen suddas ut. Häng gärna in tavlor med tunga ramar på toaletten. Det kommer att skapa en intressant kontrast till ditt 90-tals kakel i vitt. Eller var du en av dem som helkaklade med terrakottafärgade plattor innan millennieskiftet? Kasta inte ut dem! Varma brända toner är på stark frammarsch så låt dem vara och fundera över hur du kan kombinera den gamla färgtonen med nya metaller som guld, mässing och koppar.

Brända toner gör sig ofta mycket bra till levande växter. Monstera, elefantöra och andra fetbladiga gröna växter har vi ju sett mycket av de senaste åren. Framtiden verkar inte ha något annat i sikte. Tvärtom kommer ännu fler växter in i våra hem under 2020-talet. Du kan lugnt bunkra upp med paradisträd, ormbunkar och klätterväxter längs väggarna. Du kommer inte ångra det, utan ditt hem kommer snarare bli mitt i prick för det nya årtiondet.

Läs mer om badrumsrenovering på www.badrumsrenoveringigöteborg.se

DU GILLAR SÄKERT ÄVEN