Inredningsblogg.nu

Inredningsblogg | Det senaste inom inredning

Dags för badrumsrenovering i Nacka/Värmdö?

Ett badrum kräver en renovering vart 20:e år. Så snabbt går det att slita ut ett badrum. Det är all den stora vattenhantering som nöter ner det. Att renovera badrum kan bli en riktigt dyr historia, men det går att få ner priset för det. Här berättar vi hur.

Använda begagnat byggmaterial

Använder man sig av begagnat byggmaterial, kan man få det nästan gratis. De som är beredda att skänka bort sitt eget byggmaterial, är kanske beredda att vara försiktiga när de river ut sina gamla kakel- och klinkerplattor. I så fall kan man, om man vill, hämta det och återanvända det. På så sätt kan man både agera miljövänligt och få ner kostnaderna för byggmaterialet. Den enda kostnaden som tillkommer är då den som går åt när man hämtar materialet.

Bygga själv

Genom att inte anlita byggare eller hantverkare till sin badrumsrenovering kan man få ner kostnaderna för sin badrumsrenovering. Förutom byggmaterialet tillkommer även kostnaderna för arbetet och genom att göra allt sådant själv. Å andra sidan kan man få ner kostnaderna för arbetet genom att dra av på Rot-avdraget. Med det kan man få ner kostnaderna med som mest 30 procent under ett helt år (om man använder sig en hel del av Rot-avdraget).

Agera egen byggherre

Ett annat sätt, men bara till en mindre del, kan man sänka kostnaderna genom att agera sin egen byggherre och bestämma själv när hantverkarna ska komma och gå. Då bör man åka som en skottspole fram och tillbaka till järnaffären och handla allt byggmaterial när det krävs. Det går bäst när man kan arbetsprocessen från förut och förstår ordningen när de olika hantverkarna ska komma och gå och i vilken ordning som de behöver komma så att de inte är i vägen för varandra. Genom att anlita olika hantverkare och bestämma den arbetsordning när de ska komma, kan man få ner kostnaderna genom att då endast anlita hantverkare som inte tar så mycket betalt. Det går att pressa priset på så sätt, genom att planera allt i detalj och ta in enbart hantverkare som är billiga.

Tycker man att det är krångligt att hantera badrumsrenoveringen på egen hand, kan man lägga ut det på hantverkare som kan komma och utföra en badrumsrenovering i Nacka.

DU GILLAR SÄKERT ÄVEN