Inredningsblogg.nu

Inredningsblogg | Det senaste inom inredning

När du vill förvandla koja till slott

Det finns många fina sätt att göra sin egen villa finare. Man kan renovera fasaden, måla om den, byta material på fasaden och så vidare. Det är bra i sammanhanget att komma ihåg att man alltid måste ansöka om bygglov för att ändra materialet på fasaden. Och ibland kan det innebära både kostsamma materialval och stor arbetsinsats att byta material på fasaden.

Ett enkelt knep att göra fasaden snyggare som inte har med att byta fasaden, är att i stället skaffa snygga markiser till fönster, eller på altanen, eller på balkongen (om man har en sådan). Gör man det, är det ett enkelt och billigt sätt att förnya fasaden. Omedelbart kommer du att se att hela huset lyfts och förfinas med inskaffandet och tillhandahållandet av markiser för villan.

Att välja färg och mönster

När det sedan kommer till att välja mönster och färger på markisen är det ju snyggast om man tänker på vilken färg som huset har i övrigt. Ett vitmålad villa blir finare med markiser i vitt och gult, vitt och rött, eller vitt och blått. Har man ett funkishus, kan enfärgade markiser i rött, grått eller blått vara det snyggaste. På så sätt kan vilket hus som helst blir snyggare med markiser.

Vilken funktion önskas?

Det finns flera olika funktioner på markiser som man kan välja. Vill man ha markiser som själv och automtiskt känner av vädret och när det är dags att dra in sig, så kan man välja sådana som har en sensor och som känner av när det börjar regna och ser till att dra in sig automatiskt. Det finns fortfarande de som man kan veva in för hand, om man nu önskar det.

Låt markiserna bli färgklickar

Man kan även låta markiserna bli riktiga färgklickar på huset. Genom att välja markiser i vackra färger så bildar de färgklickar som är oemotståndliga och gör hela huset finare. Läs mer om markiser i Stockholm på: malardalensmarkis.se.

DU GILLAR SÄKERT ÄVEN