Inredningsblogg.nu

Inredningsblogg | Det senaste inom inredning

Inred med egen pool

Visst ser det härligt ut? En alldeles egen pool när du helst vill ha det. på somrarna slipper du ligga som packade sillar på en offentlig badstrand. Särskilt härligt är det om du har barn, och behöver svalka er en het sommardag. Då kan det vara bekvämt att slippa packa en het bil full med ungar, badleksaker, mat och dryck. Och när man ska hem igen slipper man ta med sig halva badstrandens sand. Istället kan ni bada när som helst och hålla er egna pool sval med ett skyddande pooltak. På de svalare kvällarna och nätterna hinner vattnet i poolen skylas ned något. När det sedan är varmare på dagarna blir badet i poolen svalkande för alla.

Så bygger du din egen pool

1. Bestäm platsen för poolen

Antingen bestämmer du dig för att bygga poolen inomhus eller utomhus. Det finns fördelar och nackdelar med båda alternativen. Fördelar med att ha den utomhus är att alla som badar får frisk luft när de badar. Det är samtidigt härligt att kunna ligga nära poolen under lata sommardagar, när det är så varmt att man inte orkar göra mycket mer än sola och bada. Å andra sidan är det inte bra att ligga i solen. Ingen bör längre sola, med risk för att då hudproblem senare i livet. Särskilt om man har känslig och vit hud, som de flesta svenskar har. Har du poolen inomhus kan du använda poolen under så mycket längre tid. Det är ju endast 2 månader, på sin höjd som det är så varmt i Sverige  att man vill hoppa i en pool. Under de andra månaderna har man användning för en pool om den är inomhus. Å andra sidan, har du bara tillgång till en bastu, kan du använda poolen den under vintern.

2. Välj material på poolen

Sedan kommer den viktiga frågan vad poolen ska vara i för slags material. Man kan bygga den i trä, men det är mycket bökigt och det innebär att du måste tömma den regelbundet och behandla träet med vattentät behandling både inför och efter badsäsongen. Lättast är det att bygga en pool i glasfiber. Det går även att bygga i stenmaterial. Då får du en otroligt vacker pool och en som håller i många, många år. Däremot är det alternativet rätt så kostsamt. För en pool som man kan bygga in, i golvet, räcker det alldeles lagom med en glasfiberpool. Då finns det integrerade pooltak som tillsammans med glasfiberpoolen blir snyggt. Det är ju viktigt, eller hur?

DU GILLAR SÄKERT ÄVEN