Inredningsblogg.nu

Inredningsblogg | Det senaste inom inredning

En kristallkrona skänker mer lyx till hemmet

Varde ljus! Inget hem är komplett utan anpassad belysning. Dels så bör man i varje rum ha belysning för arbete, dels belysning för mer allmänt läge och dels belysning som ger ett mer mysigt intryck. Många tänker fel i detta och ser belysningen mer som ett nödvändigt ont än som ett behov och något som de facto har en förmåga att höja intrycket av både rummet och av de övriga möblerna man har stående i rummet i fråga. Upp med en lampa i taket och sedan är det bra så; på det sätter resonerar många och vi skulle säga att det sällan ger det där lilla extra för vare sig intryck eller trivsel. I och med att vi i Sverige dessutom har ett klimat där halva året är mörkare än den andra halvan så blir belysningen även viktig sett till hur vi mår. Mindre ljus, tröttare människor; mer ljus,  piggare och mer aktiva sådana.

Frågan är bara vilken typ av belysning man ska välja? Det finns väldigt många alternativ och det mesta utgår från vilket tycke och smak man har samt hur den övriga inredningen ser ut. Vi skulle dock vilja slå ett slag för det mer tidlösa, en klassisk typ av belysning som, faktiskt, går att matcha mot alla typer av möbler, inredning och design. Detta i form av en kristallkrona.

Ser man till effekten en kristallkrona ger så är det så att den har en förmåga att addera lite mer lyx och flärd till en bostad och att den dessutom, tack vare sina prismor, kan skänka mer lugn. Belysningen från en kristallkrona är behagligt och skönt; det handlar inte om, som vid exempelvis spotlights, om ett riktat ljus som kan vara obehagligt i längden.

Köp en kristallkrona i en mindre storlek

Många tänker på en kristallkrona som en gigantisk pjäs som har en förmåga att ta över ett helt rum. Oavsett hur man inreder så kommer fokus att läggas på den kristallkrona man hängt i taket. Det stämmer – men ändå inte.

Man måste vara medveten om att det inte finns en modell av en kristallkrona och heller inte en enda storlek; en kristallkrona kan vara väl tilltagen till storlek och form och därmed “stjäla” fokus. Men, den kan även vara mindre, mer diskret och därmed, så att säga, finns sig plats i det övriga möblemanget. En mindre kristallkrona i emperistil är, nästan oavsett bostadstyp, gångbar.

En kristallkrona är en säker investering

En kristallkrona kostar lite pengar att köpa, men det brukar anses som en säker investering. Du kan sälja den för i stort sätt samma pris, om inte mer (!)om du av någon anledning skulle tröttna på den. Viktigt är dock att du sköter om den. Regelbunden tvätt och vid behov reparation, är ett måste. Detta bör göras hos en återförsäljare för bästa effekt. En kristallkrona bör behandlas varsamt och med den lyx som den kräver (och ger). Det handlar om en exklusiv möbel som kan hålla i flera generationer. Vill du veta mer, läs här.

DU GILLAR SÄKERT ÄVEN