Inredningsblogg.nu

Inredningsblogg | Det senaste inom inredning

Glöm inte den viktiga OVK-besiktningen

Världen utvecklas hela tiden, tur är väl det. Idag tänker vi på viktiga saker som att göra OVK-besiktning, det är dessutom lag på att göra det regelbundet.

Världen har förändrats i en väldigt snabb takt. För bara några år sedan hade vi telefoner som var stora som en tegelsten och vägde lika mycket. Den tekniska värld som vi lever i idag, den fanns inte alls då. Inte heller samma tänk som vi har idag, vilket är till en fördel att det har förbättrats.

Förr i tiden, bara 32 år tillbaka började man mer och mer uppmärksamma den dåliga luften i skolan. Inte bara i skolan, utan även på sjukhuset, kontoret och liknande. Detta var något som påverkade de flesta negativt. Ingen mår i längden bra av att vistas i en miljö med dålig luft, därför kom det in en regel att kontrollera sina ventiler.

Vem behöver göra OVK-besiktning?

Nu kanske ni börjar undra vad detta är för regler och vem de egentligen gäller. Det gäller inte de som har en egen villa, eller inuti sin egen lägenhet. Men det gäller för den som har en bostadsfastighet där lägenheter hyrs ut, det gäller även sjukhus och skolor.

De måste utföra en OVK-besiktning för att kontrollera att luften är rätt. Idag har vi kommit så pass långt, att vi alla ska ha möjlighet till bra luft oavsett var vi är. Det är fastighetsägarens uppgift att se till att de görs inom rätt tid och av någon som har certifikat för att utföra den.

DU GILLAR SÄKERT ÄVEN