Inredningsblogg.nu

Inredningsblogg | Det senaste inom inredning

Varför bara kakel endast i badrum?

Att vi väljer kakel i badrum och kök är ganska givet, eftersom kakel håller bäst mot väta och fukt, samtidigt som det är ett relativt bakterieavvisande byggmaterial. Det är snyggt och ger ett mycket stiligt intryck. Får du riktigt fint kakel håller det nästan hur länge som helst.

Det enda du kan tänkas behöva underhålla är att förnya fogarna så ofta du bara kan. Det är i fogarna som är kaklets och klinkerns svagaste punkter. Så håller du dem täta, har du ett bra material som håller i väldigt många år.

Men varför har vi kakel och klinker enbart i badrum? Och varför använder vi inte glas i badrum? Även det håller nästan hur länge som helst, om du inte spräcker det, samtidigt som det är otroligt bakterieavvisande och håller mot vätan och fukten. Stenmaterial är även det beständigt både mot fukt, väta och bakterier.

Välj klinker på fler ställen i bostaden

Med tanke på detta borde vi välja dessa material även i köket. Ett golv med klinker är otroligt snyggt och håller länge, samtidigt som man vet att det inte gror en massa smuts där, förutsatt att man rengör golvet varje eller varannan vecka. Varför inte kakla in hela köket på samma sätt som badrummet? Det finns många olika sorters kakel som gör väggarna mycket levande och ger vacker färg åt köket.

Klinker i hallen hjälper till att hålla smutsen borta, samtidigt som du inte behöver vara rädd om trägolvet. Du kan dra in hur mycket väta som helst som inte skadar golvet det minsta, förutsatt att klinkern är lagd på rätt sätt.

Så väljer du rätt hantverkare

Bor du i Stockholm har du otroligt många plattsättare att välja mellan, hela 1.500 företag med hantverkare som du kan välja mellan. Hur ska man hitta rätt i djungeln, och vilka är seriösa? Börja med att googla plattsättare Stockholm så lär du få upp flera förslag på plattsättare. Ta då kontakt med någon av dem och be om offert och referenser. Välj då någon som ger dig garantier på sitt arbete, eller på de material som du väljer. Är det dessutom ett företag som arbetar med Byggkeramikrådet kan du lita på att de arbetar på ett seriöst sätt, eftersom den behörighet som Byggkeramikrådet utfärdar garanterar att arbetet görs på ett sätt som garanterar tätskiktsarbeten i våtrum. Ett seriöst företag bör också ha egen ansvarsförsäkring som täcker för extra kostnader som skulle kunna ske i fall olyckan är framme. Sådant ska inte ske på bostadsägarens bekostnad. Läs mer här om plattsättare som du hittar i Stockholm på: http://www.plattsättareistockholm.se.

DU GILLAR SÄKERT ÄVEN