Inredningsblogg.nu

Inredningsblogg | Det senaste inom inredning

Ståbord till mingelfesten

Det är skillnad på fest och fest och man måste anpassa sin inredning efter vilken typ man anordnar. det viktigaste som gäller oavsett vilken typ av fest man anordnar är att ytan ska maximeras. Det får inte kännas för instängt och det får absolut inte vara så att gästerna känner sig inbjudna med armbågen. Blir det för trångt – ja, då infinner sig ofta den känsla och festen i fråga tappar därmed också både relevans och den känsla man som arrangör eftersöker. Blir det däremot för mycket luft i lokalen – ja, då uteblir istället hemkänslan och allting riskerar att falla platt då ingen vågar ta sig framåt för att prata med någon annan.

Det handlar alltså om en delikat balans mellan antalet gäster, vilken lokal man har och hur man inreder lokalen i fråga. Vi tänkte här fokusera på en speciellt typ av fest och hur man ska tänka rent inredningsmässigt för att lyckas med en sådan. Detta i form av en mingelfest och här kommer våra tankar angående hur man ska agera som arrangör.

Inredningen på en mingelfest bör vara sparsmakad – oavsett om den sker inomhus eller utomhus. Inomhus så är det dock än mer viktigt då man måste se till att folk dels har någonstans att sitta och dels också få måste få plats. Stolar, soffor och bänkar tar tyvärr plats så redan där har man ett problem. vårt råd är att man inreder med stolar och pallar och att man håller dessa efter väggarna. alla behöver sitta någon gång – men alla behöver inte göra det samtidigt. Tänk alltså att det kanske räcker med tjugo sittplatser till ett sällskap om 40-50 personer och att de får blir lite hela-havet-stormar över hela tillställningen. Naturligtvis med äldre personer undantagna; de måste alltid få en chans att sitta.

Ståbord ger mer yta och en intimare känsla

En naturlig fråga som infinner sig nu är följande: var ska alla sitta vid maten; jag har ju tänkt att bjuda på mat och har jag bara X antal sittplatser så kommer ingenting att fungera? Jo, om du hyr ståbord snarare än att använda dig av vanliga, ytkrävande bord. Ståbord är den perfekta möbeln vid en mingelfest och i synnerhet om man kombinerar denna med typisk mingelmat i form av exempelvis tapas, sushi eller pintxos. Har du ståbord så kan dessa lätt svälja fyra-fem personer per bord. Och: det blir väldigt intima och trevliga samtal på köpet i och med att alla kommer varandra nära. Ett bonustips här är att du försöker hålla exempelvis en frågesport vid minglet; de personer som hamnar vid samma bord kan utgöra respektive lag.

Tänk även på belysningen. Det ska inte vara för ljust och det får heller inte bli för lugubert i rummet. Vårt tips är att du i så stor mån som möjligt använder dig av golvlampor snarare än taklampor. Försök att få dessa att smälta in i rummet. Det går även att använda sig av bordslampor; men tänk då på att sladdarna riskerar att vara i vägen. Dukar bör vara av papp i och med spillrisken. Det finns fina modeller som ser ut som vanliga dukar. Och: se till att köpa i rätt längd. Ståbord kan se ganska tråkiga ut och dukar kan rädda upp det hela.

DU GILLAR SÄKERT ÄVEN