Inredningsblogg.nu

Inredningsblogg | Det senaste inom inredning

stilrent vardagsrum inredningsblogg

Så ska ditt vardagsrum se ut 2017

Vardagsrummet är ofta hela familjens samlingsplats. Det finns många sätt att sätta sin personliga prägel på vardagsrummet och det finns små knep för att kunna byta stilar och färger när trenderna ändras.

Om man enkelt och billigt vill kunna byta stil och färger i sitt vardagsrum så rekommenderar vi på inredningsbloggen att du satsar på prydnadskuddar, filtar och plädar, vaser, gardiner och mattor. Att köpa en ny soffa varje år känns inte så kul. Satsa hellre på att kunna byta ut dekorationen och detaljerna.

En av årets trender inom vardagsrum är takkronan. Nu behövs inte längre det höga taket för att det ska se bra ut, det funkar faktiskt med lågt i tak också. Vi som driver inredningsblogg.nu tror även att nysilver kommer smyga in i hemmet. Så varför inte satsa på en takkrona i silver? Det är både snyggt, stilrent och ger ett fint ljus i vardagsrummet.

Den långhåriga mattan kommer göra stor comeback under 2017. Vi tror på en mysig matta under soffan som gör att du inte blir kall om fötterna. En av årets färger är brunt, så satsa på en långhårig matta i en brun nyans som du tycker om och som passar med resterande inredning. Om du inte är ett fan av brunt så spås även ljusrosa bli en stor hit i år.

När det kommer till tyger så ser vi en ökning på intresset för sammet. Satsa på sammetsgardiner om du vill vara up to date med det senaste. Välj en jordnära färg så passar de in med resten av ditt vardagsrum. Något som alltid är snyggt är lager på lager när det kommer till gardiner, så om du kan så satsa på två lager. Välj gärna en ljusbrun nyans med exempelvis en ljus nyans av rosa framför. Välj färger som är i nästan samma färgskala så det passar ihop. Använder du den här kombinationen bör du vara sparsam med andra färger på exempelvis prydnadskuddar och mattor.

Som sista trend för vardagsrummet vill vi berätta om kristaller. Både agat och andra bergskristaller har börjat ta mer plats i våra hem. Det finns både för dekorering och som möbler, exempelvis soffbordsskivor.

Det viktigaste med alla dessa trender är för dig att välja vilken som passar dig och ditt hem bäst. Att blanda in allt gör det bara till en röra. Välj den inredningstrend som du tror att du kommer trivas bäst med.

DU GILLAR SÄKERT ÄVEN