Inredningsblogg.nu

Inredningsblogg | Det senaste inom inredning

Säker mot fuktskada endast vid nyproduktion

Väljer man att bo i natursköna, historiska Uppsala finns det cirka drygt 1.500 hus, radhus, lägenheter och fritidshus att köpa. Antagligen fler sådana bostäder. Av dem är cirka 400 nyproduktion, vilket ger oss ungefär 1.100 hus, radhus, lägenheter och fritidshus som alla är byggda allt från 1900-talets början till för några år sedan. Kan man tänka sig att bo en bit utanför Uppsala, som iHåbo, Gimo eller i Tierp kommer man ganska raskt ner i pris. Det är villor som ligger i områden mellan Uppsala och Stockholm såsom Knivsta och Märsta som alla lägenheter och bostadshus ligger över 2 miljoner. Så den som är lagd åt det ekonomiska hållet köper ett gammalt hus och renoverar det. Ännu billigare kommer man ju undan om man kan renovera det helt på egen hand. De flesta fritidshantverkare klarar av att göra de enklaste renoveringarna själv, såsom tapetsering och ommålning. När det kommer till badrum måste man anlita professionella hantverkare för att inte riskera att dra på sig dyra vatten- eller fuktskador.

Anlita del- eller totalentreprenad

Har man väl bestämt sig för att anlita ett företag för sin badrumsrenovering i Uppsala, bör man bestämma sig för om man vill anlita ett företag som antingen tar på sig del- eller totalentreprenad. Anlitar man en delentreprenad, bör man själv lägga upp ett arbetsschema, göra upp en budget, hålla alla kontakter med olika företag och hantverkare, och se till så att allt byggmaterial finns till hands när det är dags att arbeta med de olika momenten som ingår i en badrumsrenovering. Du bör kunna komma i kontakt med de olika hantverkarna. Det slipper du om du anlitar i stället en totalentreprenad. Då får du en kontaktperson som du håller kontakten med. Den personen har ett öga på projektet under tiden som det pågår och tar kontakt med dig om de är något som de behöver veta om dina önskemål och smak. Priset är något högre om du anlitar ett företag som tar en totalentreprenad, men då slipper du bekymra sig över att hantverkare finns på plats när det krävs och de tar hand om precis allt och du kan ägna dig åt helt andra saker.

Vissa kan presentera ritningar av renoveringen

Vissa företag kan visa hur renoveringen är tänkt att bli och visar dig renoveringsplanerna i 3D. På det sättet kan du se hur de olika färgerna och materialen kan ta sig på väggarna på ett rätt realistiskt sätt. Då blir det enklare att ta ställning till olika färger och materialval. En 3D ritning är på ett helt annat sätt än när du ska titta på ett platt papper och tänka dig inredningen uppifrån. Med en 3D ritning kan du se hur renoveringen blir ur olika vinklar. Läs mer om företag som tar ett totalansvar för din badrumsrenovering i Uppsala.

DU GILLAR SÄKERT ÄVEN