Inredningsblogg.nu

Inredningsblogg | Det senaste inom inredning

Kök som ser ut som vardagsrum

I några år nu, har köken sett ut som en del av vardagsrummet, och vi ser att samma trend även fortsätter i år. Vi ser alltfler kök som inreds i samma stil som vardagsrummet. Det har att göra med det öppna arkitekturen att göra. När man bygger ihop kök och vardagsrum vill man inte att de ska skiljas åt med stilbrott. Därför vill man göra både vardagsrummet och köket större än vad det är och inreda båda i samma stil.

Här kan man antingen låta vardagsrummets stil, eller kökets stil bestämma vad både kök och vardagsrum ska se ut. På bilens har man låtit trä bestämma detaljer i köksinredningen, golvet och köksskåpen. Här kan man förstärka trämaterialet med att möblera med trämöbler. Man kan även göra det ljusare med vit kakel istället för en svart plasttapet.

Ikea och H&M satsar på afrikansk inredning

Vad sägs om afrikanskt inspirerade köksinredningar? Då inreder vi med många keramiska köksredskap och tapetserar väggarna med tapet som påminner om afrikansk bomullsväv med inslag av svarta detaljer. En annan väldigt tydlig trend är de lugna färgerna som går i beige/grått/vitt. Man kan även välja en behaglig nyans som går mellan beige/aprikos/rosa. Den sista och tydliga trenden är också hållbarhet och att återanvända material framför att köpa-slita-slänga-mentaliteten, som nu är helt ute.

Sugen på köksrenovering i Nyköping? Läs då mer om köksrenoveringar i Nyköping på: köksrenoveringinyköping.se.

DU GILLAR SÄKERT ÄVEN