Inredningsblogg.nu

Inredningsblogg | Det senaste inom inredning

Inget snyggare än trägolv!

Du vet väl att den senaste trenden inom inredning är det riktigt naturliga. Vi rör oss alltmer bort från plasten i våra hem. Ett tag, när plasten var nytt som material, gillade vi plastgolv och plasttapeter. Nu när vi försöker göra oss av med all plast, har den försvunnit som inredningsdetalj i våra hem. Nu lyfter vi alla naturliga och hållbara material som ett vackert trägolv.

Eller ett stengolv, om man så önskar. Båda golven går alldeles utmärkt att slipa, om man behöver det. Ett trägolv som har mer än 20 år på nacken kan behöva slipas om, ifall det är mycket nött och slitet. Golvet blir som nytt när man tar fram en helt ny golvyta. Sedan ska man behandla det med olika material – och kanske lägga in ett pigment som ger golvet en ny nyans.

Måla golv ger nytt fokus i ett rum

Om man målar golvet i en häftig färg, säg att du gör det mörkrött, så kan du låta golvet ha huvudrollen i rummet. Då kan du tapetsera väggarna med en mer neutral färg och möblera med enhetliga möbler för att inte förta fokus från golvet. Prova, det blir en häftig upplevelse. Och något alldeles nytt. Du kommer vara den första i bekantskapskretsen som har den inredningen.

Så sköter du om ett trägolv

Om du har ett omtyckt trägolv som du gärna vill vara rädd om, så kan du det. Får du en fläck på golvet kan du ta bort den så snart som du upptäcker den. Om du inte ser fläcken genast och du upptäcker den när den har legat där ett tag, så kan du, beroende på vad fläcken kommer från, avlägsna den. Är det mat som har ramlat på golvet, kan man ta vanligt diskmedel på en mjuk svamp och efteråt torka med hushållspapper. Har du fått en oljefläck kan du ta lite finner, men endast försiktigt. Torka sedan rent med diskmedel som löser fett. Bona gärna trägolvet regelbundet, eller minst var tredje månad. Är du riktigt rädd om trägolvet och har en hög belastning på det; skaffa en heltäckande matta. När barnen sedan är stora, eller husdjuren har försvunnit, tar du bort mattan och kvar har du ditt fina trägolv.

Läs mer om golvläggare i Göteborg på: https://www.golvläggaregöteborg.net.

DU GILLAR SÄKERT ÄVEN