Inredningsblogg.nu

Inredningsblogg | Det senaste inom inredning

En målare kan ta dig från Stockholm och sätta känslorna i svall

Är du trött på de tråkiga färgerna i ditt hem i Stockholm? Med hjälp av en målare kan du resa Sverige runt eller skapa rum som sätter känslorna i gungning.

Ibland är man trött på att alla lägenheter i Stockholm har samma tråkiga färger. Ibland vill man måla golvet grönt som gräset i Dalarna, taket blått som himlen över Gotland och väggarna gula som rapsfälten i Skåne. Att kliva in i ett rum skulle kunna vara som en resa genom Sverige.

Kan en målerifirma som till exempel Norrorts Måleri fixa allt detta? Ja, det finns ingen anledning att tvivla på det. Det kan vara lite klurigt att välja rätt sorts färg för golv, väggar och tak. Det krävs ju olika typer av färg för att det ska täcka och hålla ordentligt på olika ytor.

En målare kan sprida starka känslor i ditt hem

Du behöver inte ha samma tema i alla rum, utan kan välja fritt vilka färger du vill ha. Istället för att inspireras av vanliga semesterplatser i Sverige kan du inspireras av känslor. Olika färger förknippas ju ofta med vissa känslor. Det kallas ibland för “färgpsykologi” och är inte så knäppt som det låter:

  • Rött väcker starka reaktioner
  • Blått ger en känsla av lugn
  • Grönt känns harmoniskt
  • Gult inspirerar kreativitet och glädje
  • Lila upplevs exklusivt och lyxigt

Utöver de här fem färgerna finns en massa blandningar som kan ge helt andra intryck. Blanda runt och hitta en spännande känslomix i ditt hem!

DU GILLAR SÄKERT ÄVEN