Inredningsblogg.nu

Inredningsblogg | Det senaste inom inredning

Dags för nya färger hemma?

Är det dags för att måla om hemma? Ytorna i ens hem slits snabbt ut. Efter 5-6 år börjar färgen blekna. Särskilt händer detta i ett rum som badar i solljus. Har man bokhyllor i ett sådant rum och flyttar på dem, märker man vilken skillnad som solljus mot en målad yta gör. Det blir snabbare än vad man tänker sig, blekt och tråkigt när solen ligger på.

Då är det dags för att förnya ytorna genom att måla om väggarna. Det bästa man kan göra när man ska måla om i ett rum, är att avlägsna den gamla tapeten, sedan spackla om och slipa väggen innan man tapetserar med en fin vävtapet. Först efter att det är gjort, är det sedan dags för att måla om rummets väggar.

Gör det proffsigt för längst hållbarhet

Ska det göras på ett proffsigt och snyggt sätt är det bäst att anlita målare som kommer hem till en och gör det. De som för en lekman tar flera månader, tar endast någon dag att göra. De är otroligt snabba, dagens målare. De är s vana och vet exakt vad som krävs och vad som behöver göras. När de arbetar så arbetar de så fokuserat att det inte tar någon lång tid att måla om ett rum. Skulle man göra det själv, på sin lediga tid, skulle det ta en månad, minst, innan den nya färgen sitter på väggarna. Dessutom kan de ofta ge garantier på arbetet, så att man som kund vet att de har arbetat väl och effektivt.

Vilka färger ska du välja?

Vilka färger som är bäst lämpade för rummet i fråga, beror på hur du använder det. Är det till exempel ett sovrum som ska målas om, är det bäst att måla om det i lugna och rofyllda färger. Ska det vara ett vardagsrum, är det bra med färger som gör en aktiv; som till exempel rött. Det är en aktiverande färg, liksom gult. Gult passar bra till ett rum där man ska vistas och göra saker, som i ett hobbyrum eller liknande. I barnen rum är det mycket viktigt att man får in dagsljuset så mycket som möjligt och att man väljer färger som återspeglar det.

Vilka målare ska du välja?

Behöver du få tag i målare, till exempel i Bromma kan du ju alltid prova att googla ”målare Bromma” så får du en list på förslag på målare som arbetar i Bromma. När du har fått en sådan lista av Googles sökmotorer, är det sedan bara för dig att vända dig till några av dem och be om offerter och referenser. Sedan jämföra dem när du har fått tag i dem. Välj sedan den som är bäst. Läs mer om målare i Bromma på: målarebromma.nu.

DU GILLAR SÄKERT ÄVEN