Inredningsblogg.nu

Inredningsblogg | Det senaste inom inredning

5 inredningstrender i vår

Den som är det minsta inredningsmedveten och följer med i trenderna och vad som gäller när det kommer till inredning, vet att färgerna verkligen har exploderat under senaste året och fortsätter så in i vår. Det är en riktig fröjd för ögat att se hur vi numera inreder med fler färger än förut. Borta är det svart-vita-grå som har varit så trist. Här går vi igenom några av de viktigaste trenderna i inredning och beskriver färger och former.

Blå nyanser mot grått

Bland de färger som är mest populär är de blå nyanserna som går mot grått. Urban Deco kallas den av färghandlarna och man tänker sig den blå nyansen som en ”storstadsfärg” (om det nu finns en sådan). Den blå färgen är lätt att kombinera med andra färger som även de går mot grått.

Salviagrönt är skönt

På samma sätt är det med den gröna färgen som går mot Salviagrönt. Den har varit mycket populär under de senaste åren och fortsätter så vara i båda kök och badrum. Den gröna färgen är en harmonisk färg och skön att inreda med.

Gult är inte fult

Nytt för i år är den gula färgen. Här ser vi nästan alla slags nyanser av gult, allt från gult i pasteller till nyanser av senapsgult. Även den gula färgen på inredning går nämligen mot grått och ger en lite ”smutsig” nyans av den gula färgen.

Rosa inredning och möbler

Vi har sett rosa vara en oerhört populär färg under de senaste 5-10 åren och den ser inte ut att avta det minsta. Nu ser vi rosa både som inredning som på möbler. Nytt för i år är retro-stilen och återgång till 90-talet. Vi ser ådringar som kommer tillbaka på väggarna som mönster. Helst ska vi måla med svampar som på 90-talet, vilket ger en melerad nyans på mönstret. Även marmor som stenmaterial är populärt och vi ser många mönster som likt, 80-talet härmar marmorn som mönster på både textilier och tapeter. Så fram med svampen och svabba på. Vi hoppas att vi lyckats inspirera till renovering hemma. Här kan du läsa om en hantverkare för din renovering i Stockholm.

DU GILLAR SÄKERT ÄVEN