Inredningsblogg.nu

Inredningsblogg | Det senaste inom inredning

Golvslipning fungerar i Stockholm

Golvslipning är ett sätt att få golvet snyggt, spara pengar och värna om miljön i Stockholm. Det får man väl ändå säga är en bra investering på många sätt.

Krister hade råkat slänga ur sig att han tänkt byta golv hemma i huset. Tillfället när han gjorde det var under en fikarast på bilverkstaden. Vilket var ungefär som att bjuda ungarna på glass. Killarna kastade sig in i diskussionen med entusiasm och visdom. Det sistnämnda var det kanske lite si och så med.

Klas, en av killarna som jobbade på däckhotellet, hade erfarenhet, och snart lyssnade de alla på honom med stor respekt. De hade diskuterat olika typer av golv och hur mycket de kunde tänkas kosta. Klas undrade vad Krister hade för golv nu, och denne berättade att det var trägolv i de rum där det skulle bytas.

Varför byta golv när golvslipning är allt som krävs

Klas hade arbetat med golvslipning i Stockholm. Det hade hänt mer än en gång att de hittat vackra trägolv under mattorna. Krister berättade att han hade ett parkettgolv som var lagt några år innan de köpt huset. Han fick veta att ett parkettgolv kunde slipas upp till tre gånger under dess livstid.

När Krister kom hem berättade han för frun Eva vad han lärt. Inte nog med att Klas hade sagt att det blev vackert. De skulle spara pengar på att inte behöva köpa nytt och slipjobbet kunde de använda rutavdraget på. Han medgav även att det kändes ganska bra att även värna om miljön genom att fräscha upp deras gamla trägolv.

DU GILLAR SÄKERT ÄVEN