Inredningsblogg.nu

Inredningsblogg | Det senaste inom inredning

Slipa altan inför sommarens barfotafötter

Slipa altan måste faktiskt också göras. För vem vill få flisor i sina somriga barfotafötter? Inte du, och inte dina barnbarn. Och inte hunden heller. Slipa nu!

Ingen gillar stickor i fötterna. Däremot är barfotafötter i trädgården och på altanen mångas drömbild av den svenska sommaren. För att leva den drömmen utan att behöva stå ut med flisor i fotsulorna gäller det att du har slipat golvet på din altan ordentligt.

Även om träet i din altan är behandlat, kan det mycket väl börja sticka upp vassa träflisor ur det med åren. Många ytbehandlingar har ett visst bäst före-datum, och om det var länge sedan du slipade din altan kan det vara dags att ge den en översyn. Och det gäller att både titta och känna. Det är inte alla flisor som syns.

Slipa altan samtidigt som parkettgolvet

Kanske har du inte ens kommit på tanken att det där med att slipa altan är något som alls behöver göras? Då vet du bättre nu. Om du har för vana att slipa dina parkettgolv eller brädgolv inomhus, kan du be golvsliparen om en tilläggstjänst nästa gång du ringer honom.

Det behöver alls inte vara sommar när du slipar altanens trädäck. Så länge som det är snöfritt och inte har regnat nyligen så går det alldeles utmärkt att köra en runda med golvslipen. Så vänta inte till juni eller juli, se till att sommarsäkra din altan redan nu. Oavsett tid på året. Så kan du drömma lugnt om barfotadagar i solen.

DU GILLAR SÄKERT ÄVEN