Inredningsblogg.nu

Inredningsblogg | Det senaste inom inredning

Badrumsrenovering Stockholm – värdehöjare?

Kan en badrumsrenovering i Stockholm höja värdet på en bostad? Stockholm är en stad som erbjuder många unika möjligheter. En av dessa handlar om att man som bostadsägare där kan tjäna riktigt mycket pengar på att sälja i rätt läge. Det är ingen slump att uttrycket bostadskarriär myntats i just Stockholm. Att renovera kan vara den stora skillnaden mellan en vinst och en riktigt stor sådan. 

Badrumsrenovering är den typ av renovering som visat sig göra störst skillnad i Stockholm. Frågan är om man ska genomföra en badrumsrenovering i Stockholm enbart med tanke på en framtida vinst eller om den ska ske med tanke på nuet? 

Badrummet är idag en plats som fyller en allt viktigare funktion i våra hem. Den stress som många känner och det faktum att vi alltid är uppkopplade gör att vi måste hitta platser för avkoppling, själslig rekreation och för att ladda våra batterier. Där fyller badrummet en väldigt viktig funktion och av den anledningen så är det också viktigt att man, vid en badrumsrenovering i Stockholm, också tänker på sig själv – och inte enbart på att åtgärderna i fråga kan komma att generera pengar i samband med en försäljning. 

Renoverar man sitt badrum för sitt eget bästa, för sina egna behov och för att själv trivas så kommer man också att få den plats man behöver för återhämtning. Det är det första tipset vi kan ge: inred badrummet för dig själv och inte för andra. Du behöver den platsen i ditt liv. Rätt utförd så kommer vinsten i samband med en försäljning ändå. 

Anlita en professionell firma för badrumsrenovering i Stockholm 

Det andra tipset vi kan ge gällande en badrumsrenovering i Stockholm är att ta hjälp. Det är ett stort, komplex projekt med många latenta risker – fukt och vattenskador – som tar lång tid att genomföra. Därför bör man alltid ta professionell hjälp och använda Rot-avdraget för att få ett mer förmånligt pris. 

Vilken firma man ska välja är en annan fråga. Rådet här är att man tar sig tiden att undersöka. Priserna är varierande – och tyvärr även kvaliteten på utförande. Ta in många offerter och ställ dessa mot varandra. Kolla referenser, certifikat och behörighet. Exempelvis certifikat för att arbeta i våta utrymmen är ett krav som du aldrig får tumma på. 

Totalentreprenad rekommenderas vidare. Detta innebär att du anlitar en och samm firma för varje del av projektet med din badrumsrenovering. Detta har många fördelar: arbetet sker effektivare, det blir säkrare och du slipper hålla på att ringa runt till en massa företag för att de ska komma på plats. I slutändan visar det sig ofta även bli billigare med denna entreprenadform. 

Vilka trender gäller för badrum? 

 En viktig del i att hitta ett företag för en badrumsrenovering i Stockholm är att hitta en partner. Det är ditt badrum och det är du som bestämmer hur det ser ut. Men, som privatperson är det inte helt enkelt att veta vad som går att göra, vad som ska undvikas och vilka olika alternativ som finns. Därav vikten av en partner som du kan bolla idéer med. Ett företag som kan visa upp referensbilder, som kan komma med nya infallsvinklar och som exempelvis kan visa lösningar som är billigare är guld värd. Det är viktigt att ett samarbete sker – och lika viktigt är att företaget har örat mot rälsen och ser vilka trender som råder gällande material, färger och övrig inredning. 

Ser man just till trender för badrum så gör vi en återkoppling till det vi tidigare skrivit. I och med att det finns en så pass hög grad av stress i vår vardag så måste inredningen få oss att känna lugn, harmoni och frid inombords. Vad passar då bättre än naturen? Att inreda med naturliga material, med färger hämtade från skogens- och naturens palett samt att tänka less is more snarare än att ta i från tårna är en trend som håller i sig – och som heller aldrig kommer att bli omodern. Vill du ha ett badrum som både ger dig lugn i vardagen och som kan höja värdet på din bostad i Stockholm så är det den naturliga, skandinaviska inredningen du ska söka efter.

Mer om badrumsrenovering finns att hitta på https://www.stockholmsbadrumsrenovering.se/

DU GILLAR SÄKERT ÄVEN