Inredningsblogg.nu

Inredningsblogg | Det senaste inom inredning

Årets inredningstrender

Här tar vi upp de stora inredningstrender som flera inredare ser redan för i år. Rent allmänt kan vi konstatera att miljövänliga inredningar och hållbarhet är de starkaste trenderna, som vi hoppas håller i sig mer än bara för i år. Vi ser alltså mer långsiktig inredning, hållbara och lite mer dyrbara material. Enbart vitt och grått är ute. Istället ser vi fler färger, både glada färger i pastell, men även färger som är lånade från naturen; såsom sand, terracotta, salvia. Samtidigt ser vi att många frågar efter hur materialen har tillverkats och återvunnet material får en central plats här.

På väggar ser vi numera mer beigt i många olika nyanser, från ljus beige, till guld, och aprikos. En riktigt trendig färg är rosa, i olika nyanser.

Det strama och sparsmakade är ute. Det innebär att det som för en tid sedan kallades ”skandinavisk” stil är mer eller mindre ute. Nu är det personliga, bohemiska och ombonade som är inne. Det innebär fler textilier, mer tunga gardiner, filtar, kuddar och pläder och mattor i lång eller kort lugg. Vi ser också fler fantasifulla lampor. Lampplafonder är definitivt ute. Vi ser många lampor som får ta rejäl plats i våra rum.

Några saker att tänka på när du väljer målarfirma

Du vinner på att kontrollera den målarfirma som du tänker anlita. Helst vill du ju inte ha en målare som finns i dag, men är borta i morgon, eller hur? Säkert vill du också ha en hantverkare som du kan få tag på och som ringer upp när han eller hon kan. Det är inte roligt  att få jobbet på hälft.

När du kollar upp målarfirman är det några saker du behöver fokusera på.

Ekonomi: Begär om att få en offert. Du vill väl inte bli överraskad när fakturan kommer, eller hur? Du måste ju veta om det är värt pengarna för det jobb som du får utfört. Ibland kan det vara viktigt att kontrollera dem hos Skatteverket. Vad har de för ekonomi? Betalar de alla skatter som de ska? Med ROT-avdraget får du ner kostnaderna och då vill du att de är rumsrena och inga skojare.

Geografi: Arbetar de nära dig? Eftersom det är du som kund som betalar deras arbetsresor till och från dig, vill du väl inte att de har sitt företag på andra sidan stan och att deras arbetskostnader utgör hälften av det som det kostar att anlita dem, eller hur? Så kolla upp dem, finns de på någon adress nära dig? Annars får du punga ut med stora summor bara för att de ska ta sig till dig. Arbetsresorna är heller inte avdragsgilla för dig, det är enbart arbetskostnaderna som är avdragsgilla inom ROT.

Pålitlighet: Be om referenser. Det är viktigt att ha en målarfirma som du kan lita på. Säger han eller hon att hen ska göra en sak, måste du kunna lita på att det blir gjort. Bestämmer ni ett datum som hen ska dyka upp måste du veta att det blir av. Annars bör de tala om när de gör så, om något kommer i vägen. Läs mer här om en pålitlig målare i Stockholm.

DU GILLAR SÄKERT ÄVEN