Inredningsblogg.nu

Inredningsblogg | Det senaste inom inredning

Undvik en flytt med bostadsanpassning i Stockholm

Vem som helst kan drabbas av ett funktionshinder som ger svårigheter i vardagen. För att underlätta i hemmet i Stockholm kan du få hjälp med bostadsanpassning.

Om du har bott länge i din bostad i Stockholm och gjort dig hemmastadd där, kan en flytt kännas som ännu en motgång utöver det funktionshinder du drabbats av. Ditt hem har hittills passat dig och dina behov alldeles utmärkt, men nu inser du att du har svårt att klara av vardagen i hemmet på det sätt som du vill. Du har blivit allt mer beroende av andras hjälp, men samtidigt vill du inte behöva lämna ditt hem för att få den självständighet som du önskar.

Det kan också vara så att bostadens nuvarande utformning i kombination med ditt funktionshinder inte bara hindrar din självständighet, utan också begränsar din frihet. Du kan inte längre komma ut från hemmet när du önskar, och du känner dig mer låst än vad du egentligen skulle behöva vara.

Bostadsanpassning efter dina behov och önskemål

Om du har drabbats av ett funktionshinder kan det vara bra att veta att du har rätt till bidrag för bostadsanpassning. Genom att nyttja det bidraget kan du undvika en flytt och bo kvar i din bostad som förut, anpassad efter din nya situation.

Exempel på justeringar som kan göras i hemmet är anpassade trösklar, ramper, och höj- och sänkbara köks- och badrumsskåp. Kontakta ett företag inriktat på bostadsanpassning i Stockholm för att få veta vad som kan göras i just din bostad