Inredningsblogg.nu

Inredningsblogg | Det senaste inom inredning

Stuckatur en ny vändning i Stockholm

Stuckatur kan man använda när man vill skapa en viss känsla i butiken i Stockholm. Kanske ge den lite mera elegans än vad den haft i sin tidigare skepnad.

Den lilla modebutiken hade funnits i några år men Lena började tröttna. Hon gillade inte längre de kläder som såldes i modebutiker. Men ville hon fortsätta var hon tvungen att ha ett visst utbud, annars skulle hon inte få sålt någonting och det bådade inte gott för affärerna. Hon behövde tänka om.

Egentligen hade Lena en förkärlek för vintagekläder och tänkte att kanske skulle hon våga. Innan hon gav sig tid att tänka gjorde hon helt om. Butiken tömdes på modekläder. Nu skulle även inredningen göras om. Här skulle bli mysigt. Lokalen hade högt i tak och stuckaturer skulle göra sig fantastiskt där.

Stuckatur en hjärtesak

Allt åkte ut, både kläder, hyllor och dekoration. Lena hade haft kontakt med ett företag som jobbar med stuckaturer i Stockholm och bett dem att komma och hjälpa henne med idéer vilket de gärna gjorde. Tillsammans diskuterade de möjligheterna och kom fram till att taklisten skulle få stuckaturer och likaså dörrkarmarna. Över dörren till provrummet skulle det sitta en stuckatur-rosett.

Hon hade aldrig kunnat drömma om att butiken skulle bli så fin men hantverkarna hade gjort ett fantastiskt jobb. Känslan var helt ny och kändes lyxig. Nu väntade hon bara på att inredningen samt beställningarna på vintage-kläderna skulle komma. En sektion skulle sparas för second hand vintage som pricken över iet.

DU GILLAR SÄKERT ÄVEN