Inredningsblogg.nu

Inredningsblogg | Det senaste inom inredning

Roliga projekt man kan göra med lastpallar

Driver du ett företag inom livsmedelsbranschen? Då vet du att för att kunna transportera och flytta varor behöver du lastpallar. För att kunna flytta lastpallar, krävs det att du har pallgafflar på din truck. Läs mer om hur du kan förflytta lastpallar med hjälp av pallgafflar här: redskaparna.se/pallgafflar.

Ibland kan det bli alldeles för många lastpallar och man kan komma att behöva göra sig av dem. Det är ju ganska populärt att göra egna möbler själv och avd är lättare att göra möbler av, än lastpallar. Man behöver inte ta gamla, avdankade lastpallar om man nu vill göra lätta möbler, eller varför inte en liten barnstuga till lillen(?). Framför allt passar lastpallar som stomme till utemöbler. Därför kommer här några exempel på enkla möbler som du själv kan tillverka av lastpallar, som en inspiration för vår- och sommarsäsongen.

Utesoffa

Till detta kan du behöva 13 lastpallar, varav 8 till underdelen av soffan och 5 till ryggstöd på soffan. Du behöver 12 läkter och 12 skruvar som är minst 10 centimeter långa. Skruva ihop de åtta delarna av lastpallarna med läkt och skurar. Här har vi tänkt oss att du kan sätta ihop de 8 delarna som en hörnsoffa, så får riktigt många plats. De är inte impregnerade och därför bör du måla dem med impregneringsfärg. Du kan sedan skriva fast ryggstöd med planka som du skruvar fast ryggstöd med under delen av soffan. Sy sedan kuddar av madrasser och plastduk som håller för väder och vind.

Gunga

Du behöver bara en lastpall och fyra repstumpar om 2 meter långa, en kraftig skruv som du kan fästa repstumparna i, under ett innertak eller ett altantak utomhus. Skriva fyra hål för repstumparna och fäst dem på undersidan av lastpallen. Måla den i valfri färg, lägg några kuddar ovanpå och vips har du en gunga.

Redskapshylla i köket

Du kan ta loss ena delen av en lastpall och skruva fast den i taket i ditt kök. När den väl är på plats, kan du skruva i hur många skruvar som helst och vips har du fått en redskapshylla där du kan hänga slevar, kastruller och stekpannor. Plötsligt har du mer plats i köket.

Soffbord

Det enklaste enkla som du kan göra med en lastpall är att

  1. Måla den
  2. Skruva på fyra hjul
  3. Klart!
  4. Lekstuga till lillen

För att snickra ihop en liten lekstuga till lillen krävs det endast 3 lastpallar, lite röd färg, plasttak av PVC, 11 bjälkar. Den lilla lekstugan har endast tre väggar (de tre lastpallarna) skruvas ihop med bjälkar i två hörn, plus en ram med fyra bjälkar, tre på var sida som formar takstödet. På takstödet spikar du fast plasttaket. Sedan målar du allt med röd färg.

 

DU GILLAR SÄKERT ÄVEN