Inredningsblogg.nu

Inredningsblogg | Det senaste inom inredning

Mörkläggningsgardiner för bättre sömn

Arbetar man dag kanske det fungerar. Men vid skift eller nattarbete kan solen vara en riktig plåga. Då är mörkläggningsgardiner en riktigt bra investering.

Anita hade börjat arbeta nattskift i början av vintern. Det hade varit en perfekt tidpunkt då det fortfarande var mörkt när hon kom hem tidigt på morgonen. Senare när hon vaknade var det ljust och lätt att komma upp. Just då kunde hon inte föreställa sig hur det skulle bli längre fram när sommaren kom.

Sakta började mornarna bli ljusare vilket var skönt på ett vis. Men Anita insåg snart att det inte var lika enkelt att somna längre. Solen hade gått upp och det var fullt dagsljus när hon kröp till kojs. Men hennes dygnsklocka tycktes vilja följa ljuset och sömnperioderna blev kortare och kortare. Hon behövde göra något för att slippa ljuset.

Mörkläggningsgardiner, bästa uppfinningen

Trots Anitas funderingar var det inte hon som såg till att det hände något i sömnfrågan. En morgon när hon kom hem log maken Nils extra lurigt men när hon frågade vad det var svarade han inte. Det var när hon kommit till sovrummet hon förstod. Rummet var mörkt, eftersom det hängde vita mörkläggningsgardiner över fönstret. Snyggt var det också.

När hon nästa gång tittade på klockan flämtade hon till. Hon hade somnat med detsamma och nu var klockan fyra på eftermiddagen. Anita hade sovit åtta timmar – något hon inte gjort på länge. Utvilad gick hon upp och satte på kaffe lagom till makens hemkomst. Hon skulle återgälda gåvan så småningom men för tillfället fick en stor kram duga.

DU GILLAR SÄKERT ÄVEN