Inredningsblogg.nu

Inredningsblogg | Det senaste inom inredning

Med relining slipper man stambytet i Stockholm

Med relining kan man renovera rörstammarna och ge dem en ny insida. Då slipper man det jobbiga stambytet. Här kommer några användbara tips för er i Stockholm.

Ett stambyte är omfattande och kostsamt. Men framförallt väldigt jobbigt för de boende. Att byta ut rörstammar i en fastighet tar ofta en till två månader beroende på hur stor fastigheten är. Under denna tid kan man inte bo i sin bostad eftersom rörstammarna plockas bort och vatten och avlopp inte fungerar.

I vissa fall går det att i stället renovera rörstammarna genom så kallad relining. Det är ett mycket mindre ingrepp i fastigheten och går även mycket snabbare. Eftersom man gjuter en ny insida på de gamla rören behöver man inte slå sönder tätskikten eller stänga av vattnet någon längre tid. Därför kan man också bo kvar i bostaden under tiden som renoveringen sker.

Så beständigt är relining

Relining är hållbart och gör att rörstammarna håller mellan trettio till femtio år till. Därför lämnar också de flesta företag i Stockholm som sysslar med relining en generös garanti på sitt arbete. Kostnadsmässigt är relining billigare än ett stambyte eftersom man inte behöver renovera badrum och toaletter efteråt.

För att relining ska fungera får rörstammarna inte vara i alltför dåligt skick. Har man en fastighet som är trettio år gammal eller äldre kan det vara läge att kontrollera rörstammarna. Ta kontakt med ett företag som arbetar med relining och be dem att besiktiga rören. Då kommer de att filma rören invändigt och återkomma med en kostnadsfri offert.

DU GILLAR SÄKERT ÄVEN