Inredningsblogg.nu

Inredningsblogg | Det senaste inom inredning

Kamin – mysfaktor eller ekonomisk vinst?

Många väljer kaminen för mysfaktorn, men en kamin genererar också värme. Letar du efter ett sätt att värma upp huset finns det saker att fundera på. Bland annat, hur mycket ved går det åt?

För att svara på den frågan behöver du veta hur mycket du ska elda i kaminen under ett år. Ta kontakt med ett företag som specialiserat sig på kaminer för att få hjälp med uppskattningen.
Det finns även olika typer av kaminer att välja mellan. Önskar du till exempel en fristående eller en inbyggd kamin?

När Lennart och Marie planerar för en öppen spis är önskan inledningsvis en öppen brasa, ett romantiskt inslag i deras vackra hem utanför Stockholm. Redan efter en stunds surfande på internet inser dock paret att en öppen brasa inte är det bästa alternativet för dem. Det går åt alltför mycket ved, det brinner snabbt i en öppen spis, och de får inte mycket eftervärme att tala om.

I väntan på att huset värms upp

Lennart och Marie tar kontakt med ett företag som säljer braskaminer i Stockholm. De rekommenderar en täljstenskamin. Den kommer paret att ha nytta av när de varit bortresta och husets värme tillfälligt blivit sänkt. Vid hemkomst kan de landa efter resan framför sin kamin, i väntan på att huset återigen blir varmt. Kaminen är även bra på att hålla eftervärmen, vilket innebär att de inte behöver bära in lass efter lass med ved. Det räcker med en liten korg för att det ska bli både varmt och mysigt. Läs mer om braskaminer på denna hemsida: braskaminerstockholm.nu

DU GILLAR SÄKERT ÄVEN