Inredningsblogg.nu

Inredningsblogg | Det senaste inom inredning

stilrent kök inredningsblogg

Årets hetaste trender i Köket

I år blir det inne att hoppa över överskåpen i köket. Att renovera köket och välja överskåps-fritt är inget nytt, men det är verkligen i år som det händer. Det finns självklart flera fördelar med att inte ta överskåp. En av fördelarna är såklart att det blir mer luftigt, men även så blir det ljusare och billigare att renovera.

Det negativa med att det blir luftigt är att du istället behöver andra förvaringssätt. Om du har plats för en köksö så är det ett fint inslag i köket, men annars fungerar det med skafferi eller höga skåp bredvid exempelvis kylen och frysen. Är det trångt om utrymme i ditt kök så fungerar öppna hyllor också, det blir fortfarande ljusare och billigare än överskåp. Annars är ett sidobord alltid ett snyggt tillskott i köket, satsa på ett sideboard som du även kan servera ifrån. I år kommer marmor att långsamt att försvinna från våra hem, så satsa på en sideboard med granitskiva. Granitskivan fungerar även på köksbänken och är väldigt lättskött.

Om ni satsar på en köksö, passa på att förläng en kant så ni enkelt kan ställa in några barstolar under för att kunna sitta vid köksön. Det är både uppskattat att kunna sitta ner i köket och kunna socialisera sig samtidigt som det lagas mat. Det är även smidigt för snabba måltider när man inte vill sitta vid köksbordet och äta. En köksö är dessutom perfekt för mingel och uppdukning av mat när det är gäster på plats.

När det gäller detaljerna i köket så är handtag av läder riktigt hett just nu. Det bästa med handtagen i köket är att det går snabbt och enkelt att byta ut när trenderna dör ut eller om du helt enkelt ledsnar på det. Andra detaljer som blir mer heta och inne är att ha vattenblandaren och diskhon i mässing.

När det kommer till möbler i köket så finns det en ny trend gällande matbord och stolar. Långbänken kommer att invadera hus och hem under 2017. En långbänk fungerar både inomhus och utomhus. Långbänkar är både praktiska, snygga och erbjuder oftast plats för fler personer än traditionella köksstolar. Det bästa är att de inte brukar ta så mycket plats. Det negativa med den här trenden är det kan bli obekvämt i längden vid långa middagar. Satsa då på sköna och tunna sittdynor, vår favorit är definitivt de i fårull.

DU GILLAR SÄKERT ÄVEN