Inredningsblogg.nu

Inredningsblogg | Det senaste inom inredning

Att tänka på när man anlitar en golvslipare

Att välja golvslipare i Stockholm är inget enkelt företag. Eftersom det är en så pass stor stad finns det också väldigt många firmor att välja emellan. Vad ska man då tänka på när man anlitar en golvslipningsfirma för att det ska bli så bra som möjligt?

Ha koll på priset

Det första man bör göra är att räkna ut på förhand ungefär hur mycket det bör kosta för att ha det klart för sig. De flesta firmor tar mellan 75 och 200 kr per kvadratmeter och då är det viktigt att veta hur stort rum som ska slipas och hur mycket man är beredd att betala. Även för ett mindre rum kan det bli väldigt stor prisskillnad om det kostar 75 kr för varje kvadratmeter jämfört med 200 kr.

Läs recensioner

För att vara säker på att firman är bra kan det vara klokt att jämföra recensioner från olika privatpersoner för att höra vad de tänker. Tänk dock på att vissa företag betalar privatpersoner för att skriva positivt om dem, så det bästa är att läsa från oberoende sajter vad de säger där. Hör också bland vänner och bekanta om de har anlitat golvslipning nyligen, det kan hända att de kan tipsa om en firma som de är väldigt nöjda med. Det finns också olika branschorganisationer man kan fråga för att vara säker på att få en hederlig och noggrann golvslipare. De flesta är hederliga, men tyvärr förekommer det fusk inom många delar av byggbranschen. Man kan också fråga om referenser till andra kunder som hantverkaren har haft.

Skriv avtal

Det gör allt så mycket enklare om man skriver ett tydligt skriftligt avtal innan golvslipningen börjar. Då har båda parter ett kontrakt att hänvisa tillbaka till om en dispyt skulle uppstå. Där bör också den totala kostnaden stå med så att den inte skenar iväg av någon anledning. Ha också med en tidsplan i avtalet så att det inte drar ut i flera månader på att bli klart.

Till sist…

Det brukar inte förekomma lika mycket bedrägerier eller fuskbyggen inom golvslipning som inom exempelvis flyttfirmor. Det är dock bra att tänka på dessa saker så att man inte blir lurad och särskilt i Stockholm där en golvslipare lättare kan vara anonym än i en mindre ort är det viktigt att tänka på detta. En golvslipning kan kosta stora summor pengar och då är det viktigt att den blir bra gjord och att man blir nöjd. Läs mer om golvslipning som du kan få utfört i Stockholm på: http://www.golvslipningsexperterna.se.

(De flesta tips kan självklart även gälla i andra städer än bara Stockholm)

DU GILLAR SÄKERT ÄVEN